Werving en Selectie

Vooruitzenden neemt de gehele werving- en selectieprocedure uit handen. Jij neemt de geworven kandidaat zelf in dienst en betaalt Vooruitzenden éénmalig een wervings- en selectie fee.

Hoe werkt werving en selectie bij Vooruitzenden:

Stap 1: uitgebreide intake, waarbij de klant aangeeft welke functie er ingevuld moet worden, hoe de ideale kandidaat eruit ziet en welke verwachtingen er zijn met betrekking tot arbeidsvoorwaarden. Ook bespreken we de vacaturetekst en passen hem waar nodig aan.

Stap 2: Vooruitzenden gaat op basis van de intake aan de slag. Om de ideale kandidaat te vinden gebruiken we een breed scala aan wervingskanalen. We benaderen ons uitgebreide netwerk in verschillende netwerken, zetten job search engines in, maar ook op onze eigen website en uiteraard zijn we fan van de sociale media.

Stap 3: Vooruitzenden maakt uit de kandidaten een eerste selectie. Met deze kandidaten gaan we in gesprek. Dat doen we op basis van het matchprofiel, waarin we de zaken die voor de klant belangrijk zijn verwerken.

Stap 4: Vooruitzenden stelt een selectie van maximaal drie kandidaten aan de klant voor. Deze selectie spreken we samen door, waarna gesprekken bij de klant worden ingepland. Desgewenst is een medewerker van Vooruitzenden bij deze gesprekken aanwezig.

Stap 5: als de ideale kandidaat gevonden is, zorgt Vooruitzenden voor afstemming van de arbeidsvoorwaarden en voor een referentiecheck. Als alle voorwaarden door beide partijen akkoord zijn bevonden, dragen wij de kandidaat aan de klant over voor het afronden van het proces (o.a. opstellen contract en aanvraag VOG), waarna de kandidaat in dienst treedt.